Els espècimens reconeguts com a tipus són la representació material de nous tàxons descrits seguint la metodologia científica. Aquests testimonis materials de noves espècies o subespècies proporcionen un exemple paradigmàtic del procediment científic atès que les proves de la recerca queden disponibles per ser revisades, sigui per confirmar i ampliar resultats o per opinar-hi fonamentadament en contra.
 
Els museus d’història natural es constitueixen en una infraestructura de recerca que garanteix al màxim la transparència de les investigacions i la reutilització dels recursos. Espècimens tipus és un projecte que combina l’activitat de gestió de col·leccions i el procés científic de descriure nous elements de la diversitat biològica, espècies o subespècies, en general.
 

Simultàniament a la publicació en aquest web s’estan publicant els catàlegs formals d’exemplars tipus del Museu de Ciències Naturals de Barcelona a la revista Arxius de Miscel·lània Zoològica, editada pel Museu i font principal d’informació que nodreix els continguts d’aquest projecte web. L’objectiu final és que tots els espècimens tipus del Museu estiguin documentats i visibles aquí.

Cerca

Fitxes

  • Trichobiopsis (Belema) paraensis

     Español, 1984. Dos nuevos Anóbidos (Col.) del Norte del Brasil (Nota 99). Publicaciones del Departamento de Zoología, Barcelona, 10: 61-65.

  • Brachylaima llobregatensis

    González-Moreno,O. & Gracenea,M., 2006. Life cycle and description of a new species of Brachylaimid (Trematoda: Digenea) in Spain. Journal of Parasitology, 92(6): 1305–1312.

  • Calathus malacensis

     

    Nègre, 1966. Note sur les Calathus (Col. Carab.). L’Entomologiste, 22 (1-2): 19-22.

  • Anthaxia (Anthaxia) exigua

     

    Tolosa; Murria & Murria, 2012. Descripción de dos nuevas especies del grupo de Anthaxia (Anthaxia) funerula (Illiger, 1803) de España (Coleoptera: Buprestidae, Anthaxiini). Boletín de la Sociedad Andaluza de Entomología, 19: 25-38.